MORE

Half-Life 3 confirmat

De data asta nu este o gluma, doar inca un semn ca Valve lucreaza la Half-Life 3, si nu vor sa spuna nimic despre asta, lasand internetul sa fiarba in clocote.

DotA 2 a trecut la un motor grafic nou acum cateva saptamani, Source 2. Cel mai avansat motor pe care l-a facut vreodata Valve, unul pe care ati crede ca l-ar implementa mai intai de toate in Half-Life 3. Prin coincidenta, chiar asta au facut.

Ratacite prin DotA 2 au fost gasite cateva fiseire, cu numele: rpg.txt, ai_basenpc.txt, si hl3.txtDaca va intrebati, nu, Valve nu lucreaza la un Role Playing Game, „rpg” se refera la un lansator de rachete, ca cel din Half-Life.

Aceste fisiere par a fi legate de sistemul de ajutor pentru uneltele folosite de Valve la dezvoltarea de jocuri in motorul Source 2. Acele pop-ups pe care le vedeti ca apar cand stati cu mouse-ul cam peste orice in majoritatea programelor.

Printre functiile descrise in fisierul hl3.txt sunt lucruri care se leaga de un sistem de recrutare a NPC-urilor si caracteristicile de AI care le permit sa lupte impotriva inamicilor. In alte cuvinte, acea secventa din Half-Life 2 la care Gordon Freeman putea lua civili de partea sa pentru a lupta impotriva Combine.

Combine, apropo, sunt mentionati direct legat de acest sistem, si sunt pomenite turetele lor.

Nu este prima data cand apar fisiere care confirma existenta lui Half-Life 3, dar avand in vedere ca acestea sunt noi, si prezente in Source 2, pare destul de probabil ca Valve inca mai lucreaza la joc, si se pregatesc sa il anunte candva inainte de anul 2035.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button