GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Half-Life 2 primește cea mai mare actualizare de până acum

Half-Life 2 a fost și va rămâne unul dintre cele mai iubite jocuri din istorie. Faptul că la 17 ani de la momentul lansării încă vorbim despre el cu plăcere, este un indicator foarte bun în acest sens. Iar odată cu lansarea Steam Deck, jocul va primi cea mai mare actualizare de până acum care va introduce niște caracteristici moderne într-un joc care a îmbătrânit chiar frumos.

La momentul lansării, adică prin 2004, Half-Life 2 a fost gândit pentru sistemele de la acea vreme. FullHD-ul de pe atunci era 1280×1024, iar gamerii cu calculatoare puternice se făleau cu rezoluții precum 1600×1200. În timp asta s-a dovedit o limitare pentru jocul lansat de Valve, iar odată cu popularizarea rezoluțiilor widescreen, am început să îi simțim vârsta.

Half-Life 2
Half-Life 2 la rezoluție ultrawide și FOV mărit

Half-Life 2 pășește în era jocurilor moderne

Cel mai mare indicator care ne spune că avem în față un joc vechi nu este grafica, culmea, ci interfața. Aceasta a fost gândită pentru ecranele cu format 4:3 care erau populare în 2004 și nu a fost actualizată de atunci. Însă odată cu lansarea Steam Deck care are un ecran wide, Valve i-a acordat ceva atenție lui Half-Life 2 care acum suportă rezoluții 16:9. Dar asta nu este totul, întrucât UI-ul a fost adaptat să arate ok chiar și la rezoluții precum 3440×1440.

Pe lângă suportul pentru rezoluții moderne, Half-Life 2 a suferit și câteva schimbări la nivel de API. Acesta a fost lansat folosind DirectX 9, iar la acea vreme oferea suport și pentru DirectX 7. Valve a introdus acum și suport pentru Vulkan API, ceea ce va face jocul să funcționeze nativ pe versiunea de Linux de pe Steam Deck. În plus, vei putea modifica și setarea de Field of View ceea ce va face jocul mai arătos și nu în ultimul rând, actualizarea repara o mulțime de bug-uri.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button