Tech&ITSecuritateTECH

Hackerii care au furat datele NVIDIA amenință că le vor vinde la licitație

Saga dintre NVIDIA și hackerii sud-americani Lapsu$ continuă. După ce NVIDIA s-a ocupat personal de această problemă și a generat reacții de-a dreptul stupide din partea grupării, aceștia au decis să devină și mai patetici decât până acum și să vândă datele furate la licitație. Printre acestea ar fi și un cod de bypass pentru sistemul LHR care împiedică minatul cu anumite plăci RTX 3000.

Și îți poți da seama că este vorba de niște copii disperați după atenție întrucât au cerut un milion de dolari pentru date. Iar dacă fișierele furate chiar valorau un milion de dolari, sunt sigur că o companie precum NVIDIA își permitea o echipă de avocați care să decimeze legal grupul infracțional. Și ca să fie totul și mai amuzant, din notițele oferite de Lapsu$ putem înțelege că habar nu au ce să facă cu fișierele furate, ori cum să le folosească.

-> De ce nu publicăm codul pentru LHR Bypass direct?

Aceasta este o versiune custom de driver și firmware. Nu credem că este o idee buna să publicăm (chiar dacă merge) un firmware și o versiune de driver care poate strica orice placă NVIDIA.

Orice dezvoltator cu un creier bun poate compila ceea ce îi oferim.

Hackerii latră, NVIDIA merge

Mai sus este un pasaj dintr-o postare făcută de hackeri pe Telegram. Și nu trebuie să fii un inginer IT ca să îți dai seama din textul de mai sus că n-au nici cea mai mică idee despre cum funcționează aceste fișiere. Mențiunea „(chiar dacă merge)” m-a făcut să râd în mod special, mai ales că știu să miros o scuză proastă când aud una; eram campion la a le folosi prin liceu.

N u am înțeles exact ce vor cei din Lapsu$, dar pare că NVIDIA nu le oferă atenția cerută. Iar la urma urmei, RTX 3000 vinde foarte bine de fiecare dată când apare în stoc. Faptul că o grupare de hackeri amenință că o să lanseze un bypass care permite minatul de crypto cu orice placă, nu face decât să afecteze comunitatea de gaming. Producătorul se va bucura de câteva comenzi extra care ar putea fi plasate în urma lansării unei astfel de unelte. Bravo băieții, cred, nu?!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button