GamingPC&ConsolesTech&IT

Hackerii din GTA 5 puteau da buzna peste tine și în singleplayer

Modul de multiplayer al lui GTA 5 este considerat a fi responsabil pentru sabotarea campaniei de singleplayer, care n-a primit nici un DLC de poveste. Iar de la o vreme GTA Online mai sabotează campania într-un mod nou și foarte hazliu/terifiant, în funcție de perspectivă.

Mai mulți jucători de GTA 5 au raportat, cu dovezi, incidente în care erau urmăriți în singleplayer de hackeri din GTA Online care aveau numeroase puteri pe care ai crede că nu ar trebui să le aibă. Jucătorii urmăriți erau în mod constant omorâți de hackeri, sau chiar se trezeau că erau invocate entități în fața lor, care n-ar trebui să apară din neant, ca în exemplul de mai jos.

Problema de securitate pare să vină de la Rockstar Social Club, acea chestie în care trebuie să dați log-in pentru a juca GTA 5 și care vă permite să trimiteți invitații prietenilor pentru a juca GTA Online în aceeași sesiune. Sistemul pare că poate fi exploatat pentru a permite invadarea sesiunii de singleplayer a unui jucător, doar prin folosire ID-ul de Rockstar Social Club a victimei. Aflat în aceeași sesiune cu victima, hacker-ul are în esență control complet asupra experienței, fiind capabil să invoce entități, să altereze starea jucătorului și cam orice alt lucru ar permite un Mod Menu.

Rockstar pare să fi reparat problema cu un update de la sfârșitul săptămânii trecute, dar faptul că așa ceva era posibil în primul rând este oarecum deranjant și complet ridicol.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Un asa zis dlc de story cred ca ar reprezenta un boom! pentru GTA V .In special pentru cei care l-au cumparat si asteapta 6 ,dar mai ales pentru cei ce se gandesc sa il cumpere pe viitor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button