Tech&ITRSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

Hackeri din Rusia si Coreea de Nord au atacat creatorii vaccinurilor impotriva COVID-19

Microsoft a anuntat intr-o postare recenta ca mai multi hackeri din Rusia si Coreea de Nord au atacat sistemele unor companii care lucreaza in mod activ la dezvoltarea unui vaccin impotriva COVID-19. Atacurile au vizat sapte companii farmaceutice si centre de cercetare din Statele Unite, Canada, Franta, India si Coreea de Sud.

Printre tinte s-au numarat si companii ale caror vaccinuri impotriva COVID-19 se afla in dezvoltare. Microsoft nu a dat numele companiilor afectate si nici nu stim care a fost scopul atacurilor. Stim insa ca au anuntat organizatiile si le-au oferit ajutorul celor care au fost afectati. Conform celor de la Microsoft, majoritatea atacurilor au fost blocate de sistemele de protectie ale companiilor vizate.

Hackerii au folosit diverse metode pentru aceste atacuri. De la incercari de a fura datele de logare pana la atacuri de tip pishing in care se dadeau drept angajatori din domeniu si reprezentanti ai World Health Organization.

Cat despre vaccinul in sine, cercetatorii de la Pfizer si BioNTech au anuntat ca au o solutie cu o eficienta de 90%. In acelasi timp, un alt vaccin impotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna va fi dezvaluit in curand. Vestile par a fi optimiste, iar daca totul merge bine, cred ca in maxim doi ani vom putea reveni cu pasi timizi la ceea ce era candva o normalitate. Pana atunci, protejati-va si aveti grija de cei din jur!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button