Știri IT

Hacker-ul roman Guccifer a spart serverul Clinton: „A fost usor”

Infamul hacker roman cunoscut sub numele de „Guccifer” a pretins ca a patruns cu usurinta si in mod repetat in serverul de e-mail personal al fostului secretar de stat Hillary Clinton la inceputul anului 2013.

„Pentru mine, a fost usor… usor pentru mine, pentru toata lumea,” a spus Marcel Lehel Lazar care activeaza dupa porecla Guccifer, din inchisoarea din Virginia in care e retinut.

Rolul lui Guccifer in ancheta legata de e-mail-urile lui Madam Clinton a fost raportat pentru prima oara luna trecuta. Lazar a  sustinut ca a avut acces la server si a oferit detalii ample despre felul cum a obtinut accesul si ce a gasit, pe parcursul unui interviu de o jumatate de ora si o serie de telefoane inregistrate cu Fox News.

In raspuns la declaratia lui Lazar, purtatorii de cuvant ai campaniei Clinton au emis o declaratie miercuri seara spunand: „Nu exista absolut nici un temei in baza caruia sa se dea crezare spuselor acestui criminal din celula sa de inchisoare. In adaos la faptul ca nu ofera nici o dovada pentru spusele lui, descrierile serverului Secretarului Clinton sunt incorecte. E de neinchipuit ca ar fi putut dobandi accesul la e-mail-urile ei si sa nu le fi facut publice asa cum a facut cu celelalte victime ale sale.”

Pentru mine, a fost usor… usor pentru mine, pentru toata lumea.

Serverul fostului secretar de stat a continea 2200 de e-mail-uri considerate acum clasificate, si alte 22 cu clasificarea Top Secret.

Cu toate acestea, conform Fox News, expertii de securitate consultati au remarcat ca procesul descris de Lazar este plauzibil.

Lazar a mai declarat catre fox news ca nu are nimic de ascuns si ca vrea sa coopereze cu guvernul Statelor Unite, adaugand a ascuns 2GB de date ce sunt „prea fierbinti” si ca „este o problema de securitate nationala”

[Fox News]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button