Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Un hacker a spart securitatea Facebook și a publicat peste 533 de milioane de numere de telefon

Dacă ai un cont de Facebook pe care-l folosești activ, ar trebui să ai puțin mai multă grijă in perioada asta. Un nou raport susține că un hacker a publicat informații private care includ numere de telefon, date de naștere și locații a peste 533 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale din 106 țări.

Conform celor de la Insider, hacker-ul responsabil pentru atac este utilizator al unui forum dedicat acestui tip de activități. Informațiile expuse conțin ID-uri complete de Facebook, nume cumplete, descrieri, iar in unele cazuri chiar și adresele de email și numerele de telefon asociate conturilor. Se pare că cele mai mari daune le-au suferit utilizatorii din Statele Unite (32 de milioane), Marea Britanie (11 milioane) și India (6 milioane).

Facebook Canada Australia

Facebook susține că datele sunt din 2019

Cea mai apropiată de o declarație oficială am primit-o prin intermediul Twitter de la Liz Bourgeois, director de comunicații strategice din cadrul Facebook. Aceasta ne spune că informațiile publicate datează din 2019, când a fost descoperită și remediată problema.

Deși reprezentanții Facebook spun că nu este o problemă, aș vrea să știu câți dintre voi folosiți același email și număr de telefon ca și în 2019; pun pariu că majoritatea. Iar o bază de date cu informațiile personale a peste 533 de milioane de utilizatori nu este un lucru foarte bun pe care să-l scapi pe internet, chiar dacă s-a întâmplat acum un an și ceva.

Folosiți autentificarea two-factor!

Într-o eră masiv digitalizată, nu prea mai ești în siguranță nicăieri pe internet. După cum vedeți și platforme masive precum Facebook au vulnerabilități, iar cea mai bună linie de apărare împotriva situațiilor de genul suntem chiar noi, utilizatorii. Pentru a evita situații neplăcute, încă de când am descoperit Two-Factor l-am folosit la fiecare cont, iar aplicații pentru mobile precum Google Authenticator fac tot procesul să fie extrem de facil.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button