Telefoane

Hackathon-ul Moto Z dă rezultate foarte interesante

Motorola Moto Z a venit cu o propunere foarte interesantă, un telefon căruia i se puteau adăuga diverse module pentru a-i extinde funcționalitatea. Module oficiale prea multe sau prea interesante nu au fost, dar din fericire publicul are ceva mai multă inventivitate.

În cadrul unu hackathon organizat de Motorola în San Francisco la sfârșitul săptămânii trecute, un număr mare de dezvoltatori entuziaști au realizat o serie de module pentru Moto Z care nu doar că par utile, dar te face să te întrebi de ce nu sunt deja pe piață.

https://youtu.be/mdMr2XiwtmM

Un astfel de exemplu este Simple Syrup, un modul care permite diabeticilor să folosească telefonul pentru a-și testa glicemia. Până și un alcool-test pentru Moto Z a fost făcut, care nu doar că indică nivelul de intoxicare cu alcool a utilizatorului, dar oferă opțiunea de-a chema automat un taxi dacă trece de limita legală. Aceste accesorii au primit mențiuni speciale în cadrul evenimentului, dar creația câștigătoare a fost un modul solar care poate încărca bateria telefonului.

Câștigătorii au ocazia să își prezinte creația celor de la Lenovo Capitol, care ar putea investi în transformarea acestui modul într-un produs finit.

Acesta a fost doar primul astfel de hackathon, urmând să fie organizate mai multe în Shenzhen, New York, India și Buenos Aires.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button