MORE

H1Z1 Zombie Survival de la Sony, desi este abia in early access pe Steam este deja controversat!

La 24 de ore de la lansare, H1Z1 avea circa 4.000 de recenzii pe Steam. Jocul, care este un survival sandbox cu atmosfera apocaliptica si valuri de zombie, se afla deocamdata in Early Access si poate fi achizitionat pentru 19.99 de euro. Atentie, banii astia ii dati doar ca sa jucati versiunea Alpha si poate si Beta, insa jocul final va fi unul free to play, dupa cum se arata pe site-ul dezvoltatorului. Un pret cam mare pentru un multiplayer aflat in Alpha si plin de bug-uri si modele si texturi nefinisate, dupa cum se arata chiar pe site-ul dezvoltatorului, dar si in recenzii. Pana la urma, asta este riscul unei joc aflat in acces timpuriu.

Si inca ceva! Dezvoltatorii jocului au promis ca vor returna banii celor care s-au declarat nemultumiti de continutul cutiei parasatutate de un avion, la un moment dat, in timpul jocului. Ati citit bine! In aceasta cutie se pot afla obiecte precum haine, rucsacuri, arme, munitie etc., fiecare dintre acestea fiind, altfel, foarte greu de obtinut. Inainte de parasutare, serverul trimite un mesaj vizibil pentru toti jucatorii, fiind nevoie de cel putin 50 de oameni in acel moment pe server pentru a se activa avionul.

Cei de la SEO, dezvoltatorii jocului, spun ca aceste mecanici nu au neaparat rolul de a incuraja cumpararea cu bani reali a unor obiecte, ci mai degraba de a crea un punct de interactiune intre jucatori. Chiar si presedintele SEO, John Smedley, a tinut sa precizeze ca aparitia avionului reprezinta un „eveniment de server” si el trebuie luat ca atare, iar jucatorii nu trebuie sa-si puna problema ca, fara acele obiecte, nu ar face fata provocarilor. In ciuda tuturor explicatiilor, jucatorii le-au reamintit celor de la SEO ca au promis, in urma cu ceva vreme, ca nu vor introduce in joc obiecte care sa poata fi cumparate cu bani reali. Smedley a cedat presiunilor si a returnat banii direct, nu prin Steam, nemultumitilor care au cumparat jocul pana in 16 ianuarie.

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button