GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Guvernul va sprijini companiile de tehnologie și producătorii de jocuri

În cadrul evenimentului Dev.Play, care se află acum în desfășurare și de la care ați putut vedea deja câteva transmisii în direct pe pagina noastră de Facebook, a venit o dezvăluire destul de plăcută pentru dezvoltatorii autohtoni de jocuri.

Ministerul Comunicațiilor şi Societății Informaționale anunță un fond de investiții de 94 de milioane de euro, care va fi folosit pentru sprijinirea companiilor locale din domeniul tehnologic și cel al jocurilor video. Pe parcursul următorilor trei ani, companiile care au capital 100% românesc pot beneficia de fonduri guvernamentale cu o valoare între 500 de mii de euro și 3 milioane de euro pentru completarea proiectelor.

Aceste proiecte pot fi și din categoria jocurilor video, așa că va fi o perioadă destul de interesantă pentru dezvoltatorii indie, care până acum au trebuit să apeleze la Kickstarter și alte metode de finanțare publică pentru a își putea continua munca. Am putea vedea poate ridicarea micilor studiouri pe care le avem pe ici și colo la un nou nivel.

Numeroase alte țări au astfel de programe puse la punct pentru a veni în ajutorul industriei de jocuri, unele de câteva decenii, așa că este un semn bun că ne îndreptăm spre această direcție.

Acum să vedem cine va fi primul dezvoltator local care va obține finanțare pentru un joc în stilul Daci vs Romani, sau un FPS „western” cu Mărgelatu’. Nici un joc de aventură point&click cu Păcală n-ar strica.

[Gamesindustry]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button