TECH

Guvernul SUA va vota pentru revocarea legilor care mențin neutralitatea internetului

SUA se află în acest moment într-o situație destul de precară în ceea ce privește internetul. Comisia Federală de Comunicații a publicat propunerea sa pentru o nouă legislație care va îndepărta neutralitatea internetului.

Votul efectiv va avea loc în data de 14 decembrie, când comisia va vota dacă propunerea va fi adoptată ca lege. Nu este vorba de un vot dedicat publicului larg, ci doar comisiei compuse din cinci persoane, dintre care deocamdată are doar doi membri care se opun îndepărtării neutralității internetului.

Îndepărtarea conceptului din legislație va fi benefic pentru companiile de internet, deoarece vor avea acum posibilitatea de-a restricționa accesul la anumite site-uri sau servicii la abonamente speciale și de-a îngreuna traficul în general pentru servicii precum Netflix până ce vor cotiza cu o taxă specializată. Un provider de internet din SUA, Comcast, chiar a încercat să facă asta în trecut înainte de a fi bătută în cuie legislația curentă care stabilește neutralitatea internetului.

Publicul până acum și-a exprimat dorința de-a păstra legislația curentă în vigoare, dar asta nu prea va avea mare efect asupra deciziei comisiei. Îndepărtarea legislației doar ultimul pas din lungul drum al companiilor de internet americane spre a exercita control deplin asupra web-ului. Providerii din SUA au mai încercat în trecut, chiar cu succes, să împiedice folosirea rețelei de fibră construite de state, să interzică intrarea pe piață a unor competitori și chiar au fost în stare să segmenteze teritoriile în așa fel încât să nu intre în competiție directă, efectiv având un monopol asupra publicului captiv.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

    1. Doar SUA, dar ar putea afecta companiile din SUA. Spre exemplu, Netflix s-ar putea scumpi iar, pentru toata lumea din cauza asta, daca se va pune un tarif pentru serviciu de catre providerii de internet de acolo. Taxa trebuie recuperata de la public.

      1. Sa zicem ca inteleg……oricum nu imi prea pasa ce se intampla cu Netflix, …eu im descarc serialele……deci in mare parte nu ne afecteaza pe ”noi”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button