SecuritateTECHTech&IT

Congresul SUA va lua Google la întrebări despre niște microfoane surpriză

Prin anul 2014, Google a cumpărat o companie numită Nest, ce se ocupă cu producția de soluții de automatizare a casei. Împreună, cele două entități au continuat să lanseze produse, precum ceva numit Nest Guard acum câțiva ani, ce face parte dintr-un ecosistem de securitate.

Recent, Google a lansat un update pentru Nest Guard ce îl transformă într-un dispozitiv compatibil cu Google Assistant. Exista însă doar o mică, mică problemă aici. Nest Guard nu avea un microfon. Știu, sună amuzant, să implementezi o funcție bazată pe comunicare într-un dispozitiv ce nu are un microfon. Asta ar însemna că nu va funcționa cum trebuie. Adică, nu e de parcă ar fi avut un microfon ascuns care nu era listat nicăieri pentru câțiva ani de zile…

Poate că nu o să vă vină să credeți, dar Nest Guard avea un microfon ascuns care nu era listat nicăieri pentru câțiva ani de zile. Google susține că acest microfon a fost 100% dezactivat până acum. Însă Congresul SUA nu prea crede compania pe cuvânt, așa că o comise de comerț a senatului a trimis o scrisoare lui Sundar Pichai, șef al Google, prin care îl invită să răspundă la niște întrebări, în fața Congresului, cel târziu pe 29 martie.

Ce rezultat ar putea avea această audiere nu este clar. Interogarea lui Mark Zuckerberg n-a prea avut cine știe ce rezultate.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button