PC&Consoles

Guvernul SUA cere măsuri împotriva microtranzacțiilor și loot boxes

Deși unii dintre noi am ajuns, din nefericire, să ne obișnuim cu existența microtranzacțiilor și loot boxes din jocurile video, fie ele singleplayer sau multiplayer, unii membri ai guvernului din Statele Unite vor ca acest fenomen să fie analizat și catalogat într-un mod mai clar.

Senatoarea americană Maggie Hassan a trimis o scrisoare către Patricia Vance, președintele ESRB, organizația non-profit din Statele Unite care se ocupă cu stabilirea recomandărilor de vârstă în cazul jocurilor video și software în general, prin care cere o analiză mai clară a microtranzacțiilor și în mod special loot boxes.

Potrivit PC Gamer, în cadrul unei întruniri a Senatului din Statele Unite pentru a alege membrii FTC (Federal Trade Commission), una dintre întrebările senatoarei pentru cei chestionați a fost dacă ar fi disponibili să acorde o atenție sporită în cazul dependeței de jocurile video, dar și loot boxes. În plus, Hassan a sugerat și că, în cazul în care ESRB nu ia măsuri, guvernul va interveni în mod direct.

Ținta principală a senatoarei au fost „achizițiile din jocuri cu câștiguri surpriză” și în același timp a mai adăugat și că „ESRB ar trebui să țină pasul cu noile mode din gaming”.

Nu este prima dată când microtranzacțiile sunt aduse în discuție în Statele Unite ale Americii. La sfârșitul lunii trecute, The News Tribune a dezvăluit că un alt senator de peste ocean, Kevin Ranker, a introdus un proiect de lege prin care se dorea să se stabilească în mod clar dacă loot boxes sunt sau nu o formă de jocuri de noroc. Printre altele, în proiectul de lege este menționat că „este inacceptabil să țintești copiii noștri cu jocuri de noroc ascunse într-un joc cu iepurași care dansează sau altele”.

Desigur, va mai trece ceva timp până când lucrurile vor deveni ceva mai clare, mai ales până – sau dacă – vom vedea astfel de măsuri și în România. Până atunci, să sperăm că dezvoltatorii și publisherii vor lua în calcul eventualele schimbări și se vor conforma.

[PC Gamer] [The News Tribune]

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button