Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Guvernul francez își face propria aplicație de chat

/
/
/

Îngrijorat de problemele de securitate care pot apărea în urma conversațiilor prin intermediul binecunoscutelor platforme de chat – WhatsApp și Telegram, folosite intens atât de înalți oficiali guvernamentali francezi, cât și de Președintele Macron (aparent, mare fan al Telegram), guvernul francez s-a hotărât să își facă propria aplicație de mesagerie.

Se lucrează deja la ea și este în plan să fie gata până la vară. Aproximativ 20 de oficiali și funcționari importanți din guvernul francez testează noua aplicație de chat, care va deveni obligatorie o dată cu implementarea ei.

Pentru a se proteja de eventuale „scurgeri de informații”, Guvernul a decis să nu colaboreze cu instituții private pentru dezvoltarea acestei aplicații.

Încă nu se știe cum se va numi, dar se pare că ar putea fi pusă la dispoziția tuturor cetățenilor, după ce se va implementa cu succes de către oficiali.

Funcționarii guvernamentali francezi folosesc deja câteva aplicații de mesagerie securizate, dezvoltate de compania Thales, cum ar fi, de exemplu, Citadel. Cu toate acestea, statul francez simte nevoia să-și protejeze mai bine informațiile confidențiale. 

Reamintim că o judecătorie din Moscova a decis săptămâna trecută blocarea aplicației Telegram, ca urmare a refuzului companiei dezvoltatoare de a pune la dispoziția autorităților ruse cheile de decriptare a mesajelor.

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar