TECH

Guvernul American urăște Apple pentru ca nu ofera cheile la sistemul de criptare

Apple poate că nu este cea mai adorată companie de pe planetă, dar acum a supărat până și guvernul. FBI și Departamentul Justiției din cadrul guvernului SUA intenționau să dea în judecată Apple, în mare parte pentru că gigantul tehnologic ține prea mult la clienții săi.

Guvernul a somat în mod repetat Apple să ofere acces la informații ce aparțin utilizatorilor dispozitivelor vândute de companie. Cerința includea până și vizionarea în timp real a mesajelor text trimise între suspecți ce foloseau telefoane iPhone.

Apple a refuzat, deoarece decodarea sau dezactivarea criptării avansate pe care compania o folosește în toate dispozitivele sale ar fi expus prea mult clienții săi la tot felul de situații în care dreptul lor la intimitate poate fi încălcat.

Ca urmare, în această vară guvernul intenționa să târască Apple în instanță, și să forțeze compania să înmâneze cheile de criptare și acces nelimitat la întreaga sa bază de utilizatori.

Din fericire pentru oricine deține un iPhone, guvernul a decis să nu ducă până la capăt această amenințare, cel puțin nu deocamdată. Paranoia este încă la putere, iar 1984 continuă să fie un manual foarte popular, pentru cei care inca poarta tichie din staniol si cred in oamenii reptila, așa că probabil se va încerca din nou.

Apple a facut pași pentru a se asigura că informațiile clienților companiei sunt ținute în siguranță. Compania a formulat până și o scrisoare deschisă destinată președintelui Obama, prin care era rugat să nu promulge propunerile de legi ce ar fi nefavorabile criptării datelor.

[Cut Of Mac]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button