MORE

Gurile rele spun ca Microsoft doreste sa opreasca vanzarile Lumia pana la finalul anului viitor

Sfârșitul este aproape pentru Lumia, deoarece noile rapoarte sugerează că Microsoft ar putea ucide brandul. WinBeta, o sursă anonimă din cadrul Microsoft susține că societatea va încheia vânzările tuturor dispozitivelor Lumia până la sfârșitul anului.

Nu sunt prea multe dispozitive Lumia rămase pe piață, deoarece Microsoft a încetinit lansarea de telefoane mobile. Are sens, din moment ce telefonul a avut o scadere în fiecare trimestru la cota de piață, ceea ce il face o propunere mai puțin valoroasă pentru dezvoltatori.

Microsoft a inceput, de asemenea, sa lichideze dispozitivele Lumia cu oferte de genul „buy-one get-one”, precum și alte reduceri. Acest lucru nu înseamnă că Windows 10 pentru mobil este mort. Microsoft are două actualizări majore programate în 2017 și continua sa încurajeze producători terți să continue manufacturarea dispozitivelor ce suporta Windows. Zvonurile continuă să plutească în ceea ce privește posibilitatea unui telefon marca Surface.

Cu toate acestea, se pare ca acel proiect fie a fost împins până la sfârșitul anului 2017, fie a fost ucis. Laura Butler, directorul Microsoft de Inginerie la Windows Fundamentals, a facut aluzie pe Twitter că, cu toate acestea, ar putea fi ceva în lucru. Lumia, telefonul mobil marca Microsoft, a fost introdus pentru prima dată în 2011 și s-a detașat prin interfața curată și simpla, care transmitea informații fără a fi nevoie să fie deschise aplicații.

De-a lungul anilor, a crescut încetul cu încetul sub Nokia, și a luat bucatele din cota de piață. Dar, după ce Microsoft a cumpărat divizia de telefoane Nokia, iar după ce noul CEO Satya Nadella a concediat majoritatea angajaților, brand-ul pare a fi rasuflat. Odată cu introducerea Lumia 950 și 950XL anul trecut, Microsoft a încercat să inspire viață nouă în platforma, rebrand-uind Windows Phone ca Windows 10 pentru mobil.

Sistemul de operare a fost reconstruit, în esență, de la zero și rulează o versiune mai ușoară a Windows 10. Cu acesta a venit platforma Windows universală, făcând astfel ca dezvoltatorii sa poata scala aplicații pe dispozitive mobile, desktop, tabletă și Xbox One. Continuum a fost, de asemenea, introdus, permițând utilizatorilor să conecteze telefonul Windows la un monitor și sa execute o versiune mai ușoară, pentru desktop, de Windows 10.

Din nefericire, o lansare pline de bug-uri, actualizări lente, suport pentru app-uri deficitar, precum și lipsa de dispozitive interesante a oprit Windows 10 pentru mobil de la a deveni popular. Fanii infocati ai telefonului Windows isi pun acum toate speranțele intr-un telefon Surface, cand, si daca, acest lucru se va întâmpla.

In cele din urma, numai Microsoft isi poate revigora divizia de telefonie mobilă, iar, în cazul în care intenționează să facă acest lucru, va fi nevoie de toată greutatea și sprijinul companiei.

[WinBeta]

Articole asemanatoare

15 comentarii

 1. Foarte bine. De la Windows Phone 8/8.1 incoace au luat numai decizii tampite, asa macar nu pierd bani pentru ca fac vanzari de 15milioane pe AN.

  1. ‘nea Radu te-ai contrazis sngur. :)) un telefon cu 1G de rami cu Windows Phone (WP) se misca mult mai fluent decat un android cu 2Gb (chiar si 3Gb in unele cazuri) de rami. si nu n-au specificatii slabe. poate cand zici „slabe” te refer la faptul ca magazin de aplicatii al WP nu-i chiar asa de variat ftat de cel al androidului. poate ca afirmatia asta era adevarata acum 1 an si ceva, acum insa (ca si cantitate) gasesti multe aplicatii in WP store ptr. ca vin tare din urma si producerea de aplicatii ptr. aceasta platforma. insa motivul lipsei de varietati a aplicatiilor ptr. WP o constituie faptul ca softul de creare a aplicatiilor e 1500 de $ pe cand la android oricine poate creea un kkt de aplicatie. si nu mai tot comparati telefoanele cu super-ultra specificatii. un TELEFON este facut ptr. facilitarea comunicarii (primiri si expedieri de apeluri si sau sms-uri) nu ptr. compromisuri. un telefon nu va face poze niciodata mai bune ca un dslr. un telefon nu fa filma niciodata mai bine ca o camera video profesionala (sunt unele camere video care inregistreaza direct pe ssd-uri). un telefon nu va fii niciodata mai bun ca o consola portabila de gaming creeata speciala ptr. acest lucru. si pot sa continui cu exemplele cat vrei…

  2. Android-ul e mult mai ,,fiabil” decat windows phone-ul,poti sa il modifici singur,sa reinstalezi soft-ul sau sa instalezi un alt soft,poti sa iti modifici telefonul,pe cand wp ca si ios-ul nu pot fi modificate.

  3. Da’ sa pice internet explorer la GIF –uri, si alte chestii simple, pe yt calitatea e maxim 480p, bluetooth-ul sa stai sa deschizi 10 meniuri ca sa ajungi la el , e instabil, aplicatii ridicol de proaste .
   La inceput mi-a placut pentru ca controlam start-ul si alte chichițe pe Pc.

 2. Windows 8 a fost un eșec total din pricina tiglelor alea , dacă făceau un sistem de operare mai asemănător cu ios sau android cel mai probabil aveau succes . Si ar mai fi o problemă ,telefoanele lor sunt urate .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button