MORE

GuitarBoy – Prima chitara gameboy functionala din lume

Gameboy este una dintre cele mai populare console portabile din toate timpurile, iar odata cu popularitate vin si modderii care doresc o experienta mai detaliata. Pe de alta parte sunt si oamenii care pur si simplu se intreaba: „Dar daca combin asta cu aia, ce iese?”. Probabil asa s-a nascut GuitarBoy, prima chitara plus GameBoy.

Consola chitara este functionala indiferent ca doresti sa o folosesti precum o chitara sau o consola, masivul GameBoy tronand in mijlocul corpului chitarei. Fiind prezentata in timpul unei competitii de modding pentru pentru console GameBoy, proiectul a fost prezentat pe forumul BitFixGaming, iar de acolo totul este istorie cum s-ar spune.

Fibbed, utilizatorul forumului mai sus amintit care a realizat GuitarBoy, a prezentat jucaria si intr-un video, detaliand atat procesul de constructie, dar si un video extrem de detaliat care iti explica functionalitatea dispozitivului realizat de Fibbed, acesta fiind si unul dintre admini forumului printre altele. Se pare ca la baza GuitarBoy are un concept interesant de utilizare, avand un Raspberry Pi B+, pe care a fost incarcat RetroPie v2.3, un software care poate transforma un Raspberry Pi intr-o consola de gaming.

De mentionat ca nu este indicat sa te joci in timp ce canti la chitara. Nu de alta, dar s-ar putea sa strici un solo aiurea in timpul concertului.

[bitfixgaming]

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button