MORE

GTX 1080 Ti, noul Titan si GTX 1060 au fost zarite

Seria de placi video Pascal nu este compusa doar din GeForce GTX 1080 si GTX 1070, iar informatii despre restul familiei par sa isi fi facut aparitia pe internet zilele acestea.

Validitatea informatiilor nu a putut fi deocamdata verificata, asa ca nu le luati ca fiind fapt. Dar avand in vedere cum majoritatea detaliilor despre GTX 1080 erau deja cunoscute din astfel de leak-uri inainte de anuntul sau, nici nu ar trebui trecute cu vederea.

Un tabel cu detalii complete despre GeForce GTX 1060, 1080 Ti si noul Titan si-a facut aparitia pe ChipHell.com, iar alaturi de acesta mai era listat si pretul pentru ultimele doua placi video.

Nvidia 1060

Conform acestui tabel, va puteti astepta la un spor de performanta sesizabil trecand de la GTX 1080 la GTX 1080 Ti, modelul cel din urma avand 896 de nuclee CUDA suplimentare, 56 de Texture Mapping Units, 32 de ROP-uri si 4GB de memorie video de tipul GDDR5X peste modelul proaspat anuntat. Foarte important de sesizat este si ca aceasta placa video foloseste un conector de 6 pini pe langa cel de 8 pini, ceea ce inseamna ca nu va lovi plafonul de energie care impiedica in acest moment GTX 1080 sa treaca de 2.1GHz sau macar sa mentina aceasta frecventa.

Succesorul lui Titan X va avea 24 GB de memorie video, 3840 de nuclee CUDA si in general pe hartie pare o placa video mult mai performanta fata de 1080 Ti. Diferenta dintre cele doua este mai mare fata de ce era intre 980 Ti si Titan X.

Nici una din aceste placi video nu foloseste memorie de tipul HBM2, aceasta fiind rezervata pentru varianta GP100 a procesorului grafic, nu pentru GP102, pe care par a fi bazate modelele dedicate publicului larg.

GeForce GTX 1060 paleste in comparatie cu celelale modele, dar tot ar trebui sa ofere suficienta putere de procesare pentru jocurile moderne si probabil va fi noul barem de intrare pentru VR de la Nvidia.

Iar acum vine partea mai neplacuta. Pe langa acest tabel au fost indicate si preturile pentru cateva din aceste placi video. Titan va veni doar in forma de referinta/founders edition si va costa traditionalul 1000 de dolari/euro. GTX 1080 Ti insa va veni si in variante customizate. Cea de referinta va costa 850 de dolari, iar cele care deviaza de la designul standard vor costa 800 de dolari. Prin comparatie, GTX 980 Ti costa numai 650 de dolari.

Repet, informatiile acestea nu sunt confirmate, asa ca ar putea fi false sau eronate.

[ChipHell]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button