MORE

GTX 1080 Ti apare la CES

Cei pentru care un GTX 1080 este o placă video ori prea ieftină, ori insuficient de puternică, ori un soi de mid-range al celor care consideră SLI un început promițător, vor avea ceva nou de încercat în curând.

Conform celor mai recent zvonuri care circulă acum prin subsolul labirintic și mucegăit al internetului, Nvidia se pregătește să anunțe GTX 1080 Ti, noul model de placă video dedicată entuziaștilor, la CES 2017. Evenimentul se va desfășura în luna ianuarie și este de obicei locul unde producătorii de electronice dedicate utilizatorilor de rând vin cu tot soiul de produse interesante și câteva televizoare pentru care de obicei trebuie să vinzi câțiva rinichi dacă ai vrea să deții unul.

Zvonurile anterioare despre această placă video spun că GTX 1080 Ti va avea 3328 de nuclee CUDA și chiar 12GB VRAM de tipul GDDR5X. Prin comparație, varianta standard are numai 2560 de nuclee CUDA și doar 8GB de memorie video, tot de tipul GDDR5X. Dacă vă întrebați de ce Nvidia nu a lansat deja acest model mult mai puternic, ar putea fi pentru a da timp suficient publicului să cumpere deja un GTX 1080, și pentru că nu prea avea motiv să lanseze un model mai puternic, din moment ce soluțiile actuale de la AMD acoperă segmentul mai low-end spre mid-range.

Totuși, pe la începutul lui 2017 ar trebui să își facă apariția și plăcile video bazate pe Vega 10, care promit să aducă performanță mult mai bună ca cele bazate pe Polaris 10, așa că va exista ceva luptă pe piață pentru coroana performanței.

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button