PC

GTX 1070 are o mică problemă

Blestemul lui GTX 970 pare sa bantuie si noua generatie de placi video Pascal, GTX 1070 avand probleme cu procesul de control al memoriei, nu cu memoria in sine.

Nvidia a facut trecerea de memorii Samsung la memorii Micron pentru anumite serii de GTX 1070, noi memorii care se pare ca dau batai de cap overclockerilor, producatorii lansand update-uri pentru a rezolva problema.

Stirea aparuta pe site-ul bit-tech.net pare sa indice faptul ca atunci cand producatorii au facut schimbarea de la Samsung la noile module de memorie pe GTX 1070 au inceput sa apara problemele.

Noile chipuri Micron nu s-au ridicat la nivelul performantei asteptate de catre producatori, cauzand erori grafice atunci cand placa este in idle la un voltaj de sub 0.8V. Chiar si cei care ruleaza o placa video stock se pare ca sunt afectati de problema, cu toate ca incidentele sunt sporadice si nu chiar atat de alarmante asa cum a fost cazul lui GTX 970.

Partea bună este că problema poate fi rezolvată prin software, față de ce 3.5GB de VRAM ai lui GTX 970. Printre primele companii care vor lansa un update vor fi EVGA, Gainward și Palit, urmând ca MSI să lanseze un patch în curând. Gigabyte până în acest moment nu a primit rapoarte că au fost probleme de acest gen cu modelele lor.

Poate nu sunt șanse mari să dați peste un model afectat de acest defect, dar dacă l-ați întâlnit, soluția este pe drum.

[Bit-Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. E si normal sa existe probleme de gen cand dai oc ca nebulul la ea pt 5fps insesizabili,indiferent ca e samaung sau micron. Problema este si pe 1080,am intalnit o cu un „mic” oc la 2130mhzpe gpu,artefacte dar e ai normal chestia asta chiar daca sunt pe samsung memorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button