MORE

GTX 1060 a fost leak-uit pe internet. Este mai puternic si mai economic decat RX 480

Cine nu isi permite sa vanda un rinichi pentru o placa video high-end din noua generatie va avea o noua optiune luna aceasta, GTX 1060.

Informatii detaliate despre aceasta placa video s-au scurs pe internet despre noul GeForce GTX 1060, oferind performanta foarte buna, descrisa ca fiind pe undeva pe la nivelul unui GTX 980, dar la un pret mai mic si cu un consum mai eficient de energie.

Bazat pe procesorul Pascal GP106, GTX 1060 va dispune de 1280 de nuclee CUDA si ruleaza la o frecventa boost aproximativa de 1700MHz. Placa video ar avea aproximativ 4.4 TFLOPS de putere de procesare, ceea ce inseamna mai putin decat s-ar crede, avand in vedere ca mai toata lumea calculeaza altfel acest numar. Consumul placii este de numai 120W, graficul de mai jos, facut de Nvidia si alterat pentru a nu fi la fel de „marketingizat”, indicand performanta in jocuri si VR mai buna ca un RX 480.

gtx 1060 chart

Desi erau zvonuri ca exista si o varianta de 3GB pentru aceasta placa video, materialele nu spun nimic despre asta, fiind specificata doar o singura varianta de 6GB GDDR5 cu o latime de banda de 192GB/s.

Pretul este necunoscut  in acest moment, iar lansarea ar trebui sa abia loc cel mai devreme saptamana viitoare.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button