GamingPC&Consoles

GTA Online se va încărca mult mai repede grație unui modder

Dacă te-ai jucat măcar o dată GTA Online, știi deja că timpul de încărcare poate ajunge și la zece minute. Problema există încă din primele zile ale jocului multiplayer, iar Rockstar nu a reparat-o nici în ziua de astăzi. Însă un modder a reușit să facă ceea ce dezvoltatorul ar fi trebuit să rezolve de la bun început și a redus timpul de încărcare cu peste 70%.

Problema aceasta apare de fiecare dată întrucât GTA Online trece printr-un proces de verificare a fișierelor. Iar asta nu se întâmplă doar o dată, ci pot să aibă loc peste două milioane de verificări într-un singur load-screen. Cel puțin asta a aflat utilizatorul de GitHub cu numele „tostercx” care a și rezolvat problema. Iar un alt factor pare să fie acela că jocul folosește doar un nucleu pentru a face aceste verificări, încetinind procesul foarte mult.

După optimizările și reparațiile făcute de modder, GTA Online se încarcă în mai puțin de două minute. În mod normal procesul durează circa șase minute, deci îmbunătățirile sunt de ~70%. Și se pare că problema este chiar ușor de rezolvat, astfel ne putem aștepta ca Rockstar să implementeze un fix în următorul mare update pentru GTA Online care urmează să fie lansat și pentru Playstation 5. Cât despre GTA 6? Ei bine, pe ăla îl mai așteptăm până prin 2023.

GTA 6 ar putea fi lansat cel mai devreme în toamna lui 2023

Articole asemanatoare

Back to top button