GamingPC&ConsolesȘtiri IT

GTA 6 ar fi greu de făcut în contextul politic curent

De când a fost lansat GTA 5, o întrebare a tot fost vehiculată pe fiecare site, forum și canal de social media din lume: „Când apare GTA 6?”.

Răspunsul este mereu: „Nu acum”, iar Dan Houser, scriitorul jocurilor GTA, a dezvăluit recent că poate va trebui să așteptăm mult și bine până când jocul va fi lansat. De ce? Pentru că o componentă destul de importantă a lui GTA 6 este foarte greu de făcut în acest moment. Și anume, componenta satirică.

Dacă jucați GTA doar pentru a călca oameni cu mașina, probabil ați sărit peste această componentă, dar o parte integrală a seriei GTA este modul în care încearcă să satirizeze cultura contemporană, în special aspectul politic din SUA.

Dan Houser a dezvăluit că în acest moment asta prezintă o problemă, deoarece este extrem de greu să satirizezi un mediu politic care este deja atât de exagerat.

Este foarte neclar ce am face măcar cu asta, ca să nu mai spun de cât de supărată ar fi lumea cu orice am face. Atât progresismul liberal cât și conservatismul sunt foarte militante și foarte mânioase. Este înfiorător dar și ciudat, iar ambele părți par să meargă ocazional către absurd. Sunt greu de satirizat din acele motive. Unele din lucrurile pe care le vezi sunt pur și simplu dincolo de satiră. S-ar învechi în două minute, totul se schimbă atât de rapid.

Desigur, un GTA 6 probabil își va face apariția la un moment în viitor, dar direcția în care va merge este cam incertă. Atunci când realitatea devine prea ridicolă pentru satiră, ce mai poți face? Probabil ce a făcut Saints Row, dar nu cred că vom juca GTA în spațiu pre curând.

[Gamespot]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button