GamingPC&ConsolesȘtiri IT

GTA 5 se apropie de 110 milioane de exemplare vândute

La șase ani după lansare, GTA 5 continuă să se vândă ca pâinea caldă. Take Two Interactive a dezvăluit recent că jocul se apropie de 110 milioane de exemplare vândute, aducând fără încetare venit pentru companie și chiar depășind așteptările lor. Nu de alta, dar GTA 4 n-a avut tocmai la fel de multă anduranță.

De fapt, pentru a pune lucrurile puțin în perspectivă, prin anul 2011 întreaga franciză GTA reușiseră să depășească 110 milioane de exemplare vândute. Iar acum, un singur joc a reușit să dubleze acest număr.

Cât de longeviv va mai fi jocul? Posibil destul de mult, din moment ce nu pare de parcă Red Dead Redemption 2 ar fi reușit să îi tempereze avântul. Cel puțin nu deocamdată, un remaster pentru noile console probabil ajutând la popularizarea western-ului, ce deocamdată se bucură de cam 24 de milioane de unități vândute.

Totuși, componenta sa de multiplayer tot nu prea este la fel de populară ca GTA Online. Motive ar fi numeroase, bazându-se atât pe mecanici, pe calitate, dar și pe tematică. Vestul sălbatic este pur și simplu mai puțin popular pentru un public general decât o copie aproximativă a lumii reale.

Probabil nu ajută nici faptul că RDR2 este disponibil pentru pentru doar două platforme și tot costă foarte mult. Pe cealaltă parte avem un GTA 5 ieftin disponibil pentru 4 console și pentru PC.

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button