GamingPC&ConsolesȘtiri IT

GTA 4 nu mai este vândut din cauza lui Games for Windows Live

GFWL continuă să strice totul

Spectrul sinistru al lui GFWL refuză să rămână în cavoul în care a fost sigilat cu ani în urmă de creatorul său, amenințând din nou lumea celor vii. Zilele trecute a fost sesizată dispariția butonului „Cumpără” de pe pagina lui GTA 4 pe Steam. O posibilitate a dispariției sale era speculată a fi atrocitatea fără fund numită Games for Windows Live. Acea tumoare malignă creată de Microsoft pentru a ne aminti de cât de mult disprețuiește existența platformei PC pentru jocuri.

Speculația s-a adeverit, pentru că acum Rockstar confirmă că GFWL este într-adevăr motiv pentru care jocul nu mai poate fi vândut. GTA 4 necesită chei de licențiere ce sunt generate folosind infrastructura GFWL, o infrastructură ce nu mai există, din moment ce Microsoft și-a dat seama că a fost o idee groaznică.

Rockstar încearcă în acest moment să găsească o alternativă, dar nu a oferit detalii despre ce formă ar putea lua această alternativă, cât timp va fi nevoie pentru a o implementa, și dacă se va termina în crack.exe, cum făcea și Ubisoft în „vremurile bune”.

Ar fi un prilej numai bun pentru ca această companie cu mai mulți bani ca unele țări să creeze o variantă relansată a lui GTA 4. Una care nu se folosește de nici un fel de GFWL. Ar putea. Nici n-ar trebui să angajeze oameni din afară, fiindcă nu are dezvoltatori proprii, cum a făcut Nordic Games când a ridicat Red Faction Guerrilla din infern.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button