MORE

GTA 3 functioneaza pe un ceas. La fel si Windows 95.

Toata lumea stie ca poti rula Doom pe o imprimanta, dar tehnologia a evoluat pana la punctul la care poti rula si jocuri cu adevarat 3D pe hardware atat de modest incat il poti tine la inchietura. Cum ar fi pe un Samsung Gear Live.

Un pasionat de tehnologie de 16 ani din statul Georgia, SUA, numit Corbin Davenport, a demonstrat recent exact cat de potent poate fi un banal ceas… de 200 de euro. Acesta a reusit sa faca varianta de Android a lui GTA 3 sa functioneze pe Samsung Gear Live. Se incarca greu, dar era perfect jucabil atat timp cat nu te deranja sa nu poti vedea pe unde mergi, pentru ca degetele folosite pentru control ocupa tot ecranul.

Winodws 95 este mai amuzant. Sistemul de operare a fost facut sa functioneze folosind o varianta de DosBox disponibila pe magazinul Google. Windows 95 functioneaza, dar din pacate aDosBox nu are un fisier .ini editabil in acea varianta, cat sa permita alocarea de mai multa memorie RAM pentru emulare. Asta insemna ca sistemul de operare dadea erori de fiecare data cand se incerca lansarea in executie a unui program.  Asa ca, regretabil, nu poti folosi varianta clasica a lui Paint pe ceasul tau, sau sa joci Hearts.

Asteptam cu nerabdare ca ceasurile inteligente sa ajunga suficient de performante incat sa ruleze un emulator pe care se poate instala Windows 7, in care sa instalam DosBox, sub care sa instalam Windows XP, in care sa instalam un alt DosBox care sa ruleze Windows 95. De ce? Pentru ca putem merge mai adanc!

[Fossbytes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button