Business

Grupul LEGO a anunțat rezultatele financiare pentru anul 2022

Grupul LEGO a anunțat rezultate financiare complete pentru întreg anul 2022, depășind ritmul de creștere al industriei jucăriilor și câștigând cotă de piață. Venitul anual a crescut cu 17%, atingând 64,4 miliarde DKK, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, luând în considerare și impactul cursurilor de schimb valutar străine. Această performanță a fost susținută de cererea puternică pentru portofoliul companiei, de parteneriatele cu magazinele de retail, atât fizice cât și online, de o platformă de e-commerce solidă și un lanț de aprovizionare bine pus la punct, la nivel global.  

Profitul operational a crescut cu 5%, atingând 17,9 miliarde de coroane daneze, față de 17 miliarde în 2021. Profitul net înregistrat a fost de 13,8 miliarde DKK, cu 4% mai mult față de cele 13,3 miliarde înregistrate în 2021. Deși presiunile inflaționiste s-au făcut simțite în ceea ce privește costurile materialelor, al transportului și al energiei, Grupul LEGO a livrat aceste rezultate. Fluxul de numerar liber s-a ridicat la 9.3 miliarde de coroane daneze, față de 12.9 miliarde în 2021, susținut de investiții de capital în zone precum capacitatea de producție. 

„2022 a fost un an important pentru Grupul LEGO, întrucât am sărbătorit aniversarea de 90 de ani. Rezultatele puternice ne arată că LEGO System in Play este mai relevant și mai captivant ca niciodată. Sunt foarte mulțumit de performanțele noastre. Am obținut o creștere de două cifre în materie de venituri și am încheiat anul cu performanțe peste așteptările noastre inițiale, în ciuda provocărilor pieței. Acest aspect se datorează brandului nostru relevant, portofoliului divers, și fantastic, experiențelor inspiraționale de shopping și performanțelor nemaipomenite din partea echipelor noastre.” Niels B. Christiansen, CEO Grupul LEGO

Printre cele mai populare teme pe care oamenii le-au ales atunci când și-au cumpărat un set LEGO se numără: City, Icons și Technic dar și teme dezvoltate alături de parteneri de proprietate intelectuală, precum Star Wars™ sau Harry Potter™

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button