PC

Grupul Khronos lansează inițiativă Open VR

Khronos Group, entitatea responsabilă pentru definirea și întreținerea unor tehnologii precum Vulakn și OpenGL, anunță că se extinde acum și în domeniul realității virtuale cu Open VR.

De ce, vă întrebați? Pentru că la câte soluții de VR sunt în acest moment, un dezvoltator ar putea avea un atac de cord încercând să își dea seama cum să le suport pe toate, sau care dintre ele îi va asigura o șansă mai bună de-a avea vânzări care să nu ducă spre faliment.

Planul pe care îl are Khronos este cel de a construi un API nou, care să intermedieze conexiunea dintre aplicații și API-ul nativ al soluției de realitate virtuală. Poate că asta sună de parcă ar fi încă un pas care să complice treburile, într-o lume care acum se străduiește să găsească un drum cât mai scurt între aplicație și hardware. Însă este făcută cu un scop destul de important, compatibilitate între toate soluțiile VR și o aplicație făcută pentru VR.

Partea cea mai importantă este că acest API nu este construit de cei de la Khronos de capul lor, ci este făcut în parteneriat cu Intel, AMD, ARM, Oculus, Tobii, Valve, Razer și multe alte companii care fie construiesc soluții VR, fie construiesc metode de control integrate în unele soluții VR.

Procesul de realizare a tehnologiei nu va fi unul simplu sau rapid, dar când va fi gata, Open VR ar putea fi soluția care să unească realitatea virtuală. Dacă nu, atunci:

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button