PC&Consoles

Grimoire: Heralds of the Winged Exemplar este lansat

„Grimoire este lansat” seamănă foarte mult cu a spune „imposibilul a fost realizat”. Și totuși s-a întâmplat. După o perioadă de producție de 20 de ani, jocul a văzut în sfârșit lumina zilei și poate fi achiziționat de pe Steam.

Momentul este într-adevăr unul istoric, în mare parte datorită unui șir lung de promisiuni încălcate, condiții nerespectate și termene depășite. Jocul a fost conceput inițial cu scopul de a fi un Wizardry mai bun, Wizardry fiind el însuși un joc de care acum probabil nu-și mai aduce aminte nimeni.

Pagina de finanțare de pe IndieGoGo promitea că jocul va fi terminat în mai 2013, și nu a fost așa. Când a apărut prima dată pe Steam, Grimoire avea ca dată de lansare 7 iulie, și nici aceasta nu a fost respectată. Manualul jocului mometan nu este încă terminat, dar ar trebui să fie cam peste o săptămână. Probabil nu ar surprinde pe nimeni dacă nici manualul nu ar fi livrat la timp, dar cred că putem cu toții să dăm dovadă de puțină clemență, ținând cont că ceea ce părea inițial imposibil a fost totuși realizat.

Coduri pentru revendicat copiile de pe Steam vor fi oferite celor care au sprijinit jocul pe pagina de IndieGoGo în cursul zilei de mâine. Cleve Blakemore, creatorul jocului, a spus că intenționează să scoată petice săptămânal, iar în fiecare lună să lanseze update-uri pentru funcțiile jocului.

Jocul în sine este un RPG old school în adevăratul sens al cuvântului, cu grafică 2D desenată manual, muzică MIDI și efecte sonore de 8 biți. Promite până la 600 ore de joc într-o singură parcurgere a jocului, peste 244 harți de explorat, 240 tipuri de monștri unici, 64 NPC-uri și încă câteva funcții și mecanici de gameplay.

Inițial reacția de pe Steam la joc era una pozitivă, în timp ce la publicarea acestui articol recepția sa a devenit una mixă. Nu este exclus ca până mâine să capete un calificativ negativ.

Grimoire: Heralds of the Winged Exemplar poate fi cumpărat acum de pe Steam la prețul promoțional de 33,29 euro. După data de 11 august, prețul va reveni la normal, 36,99 euro. La acest preț poate totuși este mai înțelept să așteptați întâi să apară primele recenzii online înainte de a-l cumpăra.

Sursa 1 | Sursa 2

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button