MORE

GranitePhone, pentru cei care vor securitate maxima

Cine valorifica conceptele de securitate si intimitate mai presus de functionalitate, are acum un nou telefon la dispozitie, produs de companiile Sikur si Archos, numit GranitePhone.

Anuntat inca de la inceputul anului, GranitePhone este menit sa ofere straturi multiple de protectie impotriva intruziunilor si a breselor de securitate, desi in cam fiecare alt aspect nu aduce nimic nou.

Mai exact, ca specificatii este in mare parte acelasi dispozitiv ca un Archos 50 Diamond, diferentele esentiale intervenind la pret si la sistemul de operare. GranitePhone are un ecran cu diagonala de 5 inch, suporta rezolutia 1920×1080, vine echipat cu un chipset Snapdragon 615, 2GB de memorie RAM, 16GB de spatiu de stocare, camere de 16MP/8MP, si o baterie de 2700mAh.

In loc de Android, fie ca este vorba de 4.4.4 pe care il foloseste 50 Diamond sau Android 6 Marshmallow, GranitePhone functioneaza pe Granite OS. Acest sistem de operare, dezvoltat de catre Sikur, este gandit sa ofere criptare la fiecare pas. Fie ca este vorba de stocare in cloud, SMS-uri, pana si convorbiri, toate sunt codificate pentru a ingreuna sau impedica utilizarea lor in cazul in care sunt interceptate. Producatorul promite ca nu este nici un fel de backdoor in sistem.

Pretul pentru acest dispozitiv nu este sub nici o forma mic. Desi Archos 50 Diamond costa in jur de 200 de euro in momentul actual, GranitePhone are un pret cu mult mai mare, de 850 de dolari.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button