GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Cum arată Grand Theft Auto V pe Game Boy?

Un ecran de patru pe patru centimetri, un monstru de procesor cu o frecvența de 4.19MHz și patru baterii AA; cam astea erau specificațiile lui Game Boy, o consolă portabilă lansată de Ninendo în 1989. Cine s-ar fi gândit că peste trei decenii mai târziu, cineva o să joace Grand Theft Auto V pe un astfel de dispozitiv?

Această reușită impresionantă îi aparține lui Sebastian Staacks, un programator care și-a făcut din vechiul Game Boy un cobai de teste. Acesta a reușit să ruleze Grand Theft Auto V cu ajutorul unui modul Wi-Fi, dar o să-l las chiar pe el să va explice: „Acum câteva săptămâni am creat un cartridge pentru Game Boy cu Wi-Fi integrat. Acum l-am învățat să ruleze stream-uri video și jocuri la rezoluție completă, la 20 de cadre pe secundă. Pe un Game Boy original, fără nici un fel de modificare.

Ecranul STN LCD al consolei portabile nu este potrivit pentru așa ceva, mai ales din cauza constrastului foarte prost și a rezoluției de 160×144 pixeli. Chiar și așa, este impresionant că a reușit să ruleze un joc modern, fie el și stream-uit către chip-ul Wi-Fi integrat în cartridge. Și ca să mulțumească pe toată lumea, Sebastian a rulat și Crysis. Tot ce v-am povestit în acest articol, puteți vedea și videoul original pe care l-am atașat mai jos.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button