MORE

GoPro se afla in declin, dar mizeaza pe mai multa promovare

GoPro se confrunta cu o concurenta in calitate de consumatori si va cheltui mai putini bani pe camere. GoPro duce o lupta acerba cu iPhone si alte camere de telefoane mobile pentru a castiga clienti pe piata de camere video. Lansarea noilor produse nu a avut succesul asteptat deoarece oamenii au renuntat la aparatele traditionale, in detrimentul Iphone-ului.

Actiunile companiei GoPro au scazut cu 15% joi, la o zi dupa ce compania a anuntat venituri mai mici decat s-ar fi asteptat pentru perioada de vacanta. Andrew Uerkwitz a afirmat ca “nu sunt destule cereri pentru camere.” De aceea compania a venit cu o solutie: mai multe campanii de publicitate pana la finalul lui 2016.

Timp de un an, compania a evitat anunturile televizate, punand accentul mai mult pe filmuletele incarcate de utilizatori pe Youtube, dezvaluind experientele lor. De exemplu, “Superman with GoPro” a adunat mai mult de 18 milioane de likeuri.

Directorul executiv, Nicholas Woodman, a afirmat intr-un interviu pentru CNBC faptul ca performanta este inca la un nivel bun, cererea este destul de puternica desi nu s-au mai facut campanii de marketing in al doilea si al treilea trimestru.

Compania din San Mateo, California a redus 100 de dolari din pretul total al camerei HERO4 la numai doua luni de la lansarea sa din iulie, invocand cereri mult mai scazute decat se asteptau.

In urma unei cercetari, s-a constatat ca americanii nu sunt dispusi sa cheltuiasca foarte multi bani pe camere scumpe. Ca urmare a acestui lucru s-a observant o scadere a vanzarilor iar acest lucru pare sa fie problema principala a companiei.

Aparitia recenta a noului Iphone 6, smartphone ce a facut progrese in ceea ce priveste capacitatile camerei, atat Apple, cat si concurenta oferind o plaja larga de camere pe care utilizatorii sa le poata folosi in locul unei action-camera de la GoPro reprezinta o parte importanta din factorii care au erodat piata de desfacere.

Unii analisti considera ca publicitatea este cea care poate ajuta la revitalizarea vanzarilor de anul viitor, avand in vedere ca s-a pierdut destul de mult din renumele companiei de la lansarea lui HERO4.

[Reuters]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close