TECH

GoPro retrage drona Karma din cauza unei „mici” probleme

Electronicele și rechemările merg mână în mână anul acesta. Și dacă erați de părere că telefoanele defecte sunt cea mai mare problemă, ați uitat că acum există și drone comerciale la fiecare colț.

GoPro, unul dintre cei mai mari producători de camere de acțiune din lume, a lansat recent o dronă numită Karma. Aceasta este portabilă, ușor de pilotat și are o mică problemă care a dus la rechemarea sa de pe piață.

Din fericire, nu explodează. O bilă de foc picând din cer ar fi o problemă destul de mare de la care probabil GoPro nu și-ar reveni cu ușurință. Și atunci care este problema? Drona tot pică din cer chiar dacă nu este în flăcări.

Un defect al dronei duce la întreruperea funcționării sale în timp ce se află în aer, moment în care face ce ar face orice lucru atras de gravitație, plonjează în capul celui mai apropiat om sau în parbrizul unei mașini.

GoPro nu vrea să riște să devină un nou Samsung, în materie de incidente aviatice, așa că a decis să ceară clienților care au cumpărat dronele să le aducă înapoi, chiar dacă până acum nu au dat semne că ar avea acest defect. Pentru a primi banii cheltuiți pe dronă, va trebui returnat tot echipamentul cu care a venit Karma, asta include și camera și mânerul de stabilizare.

Compania va investiga cauza acestui defect și va avea mai multe informații despre soarta dronei mai târziu.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Prea bine o mers treaba pentru GoPro … sunt un brand supra evaluat.
    Vad ca merg pe calea Apple: noi suntem cei mai buni la a strica ceva mediocru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button