TECH

GoPro Karma si Hero 5 la Photokina 2016

GoPro au lansat la Photokina 2016, asa cum se zvonise deja, doua noi camera de actiune, GoPro Hero 5 Black si Hero 5 Session, dar adevaratele surprize au fost un gimbal, adica un stabilizator pentru camera si o drona.

Dar sa le luam pe rand: Hero 5 Black vine acum cu un nou design care nu mai necesita o carcasa suplimentara pentru a fi rezistenta la apa si socuri. Are acum un body direct ramforsat si sigilat impotriva intemperiilor. Captarea sunetului a fost si ea imbuntatatita, gratie expunerii directe a celor trei microfoane, fara ca acestea sa mai fie acoperite de o carcasa externa. Camera are acum si stabilizare de imagine, o functia pe care si-o doreau multi pe aceasta categorie de camere.

Hero 5 Session este un fel de frate mai mic. Camera are un body compact, dar la fel de rezistent ca cel al modelului Black. In interior regasim un senzor de 10MP, capabil sa filmeze 4K la 30 de cadre pe secunda. Session nu are ecran si GPS, dar este firesc, daca tinem cont de dimensiuniile sale reduse. De asemenea modelul Black este capabil sa realizeze fotografii la 12MP in format RAW, functie care lipseste de pe modelul Session.

Si acum surprizele: GoPro Karma este prima drona a companiei, asadar GoPro intra odata cu acest model pe segmentul de drone si va concura direct cu DJI sau Yuneec. Drona este practic un accesoriu modular pentru camera si stabilizatorul extern, un alt dispozitiv interesant, gandit pentru a monta o camera GoPro pe el si a filma din mana cadre fluide stabile, ceva in genul seriei Osmo de la DJI. Dar poanta este ca pentru a folosi drona este necesara achizitionarea separata a camerei si  a stabilizatorului. Toate aceste noi „jucarii” vor fi disponibile in cursul lunii viitoare.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button