Tech&ITȘtiri

Google sărbătorește femeile cu un desen inspirat de personalități feminine marcante

Ca în fiecare an pe vremea asta, azi e ziua femeii. Iar Google marchează acest eveniment cu un doodle care are ca subiect modurile în care femeile sprijină alte femei. Vinietele folosite pentru fiecare literă din cuvântul „Google” evidențiază domeniile în care femeile din toate colțurile lumii se implică pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

Desenul reprezintă femei în poziții de lider și femei care se ajută între ele. Alyssa Winans, artista care a creat desenul, a spus că deși un singur doodle nu poate surprinde întreaga experiență de a fi femeie, ea speră că ăsta este un bun punct de plecare.

Nu este pentru prima dată când compania serbează în acest fel ziua de 8 martie, așa că uite câteva desene din anii trecuți, alături de câteva detalii legate de inspirația din spatele lor.

Româncele care au apărut de-a lungul timpului de pe prima pagină Google

google 1

Anul 2013 a fost centenarul Mariei Tănase, una dintre cele mai cunoscute voci ale României. Supranumită de către Nicolae Iorga „Pasărea Măiastră a României”, Maria Tănase a trăit în perioada 1913 – 1963. Google i-a dedicat un doodle pe 25 septembrie 2013.

google 2

Artistă plastică, fotografă, eseistă și scriitoare, Geta Brătescu este fost considerată una dintre cele mai semnificative personalităţi în arta contemporană est-europeană. A avut o carieră prolifică în care a dezvoltat desene, colaje, gravuri, tapiserii, fotografii, esee, filme experimentale și performance-uri. Geta Brătescu a fost omagiată de Google printr-un doodle pe 4 mai 2021, la 95 de ani de la nașterea sa.

google 2

Ștefania Mărăcineanu este o personalitate marcantă a cercetării și științei din România, recunoscută la nivel internațional. Ea a studiat chimia și fizica la Institutul Radium din Franța, sub conducerea lui Marie Curie, și s-a remarcat prin cercetările asupra radioactivității artificiale. Google i-a dedicat prima pagină pe google.ro pe 18 iunie 2022, la 140 de ani de la naștere.

Astea fiind zise, le urez la mulți ani doamnelor de pretutindeni. Dacă s-a întâmplat să afli de aici că astăzi este 8 martie, cumpără un buchet de flori spre casă și fă rezervare la restaurantul ei preferat. Cu plăcere 😀

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button