ȘtiriTech&IT

Google Wallet ar putea ajunge și pe iPhone, mulțumită unor concesii impuse de legislația Europeană

Google Wallet pare că va intra pe lista serviciilor de plată disponibile utilizatorilor de iPhone, Însă doar pe teritoriul Uniunii Europene.

Apple ar putea fi nevoit să-și deschidă și mai mult ecosistemul de servicii, evitând astfel posibile amenzi din partea autorităților europene, care presează acum pentru includerea de alternative Apple Pay.

La fel ca tehnologia Bluetooth, NFC (Near-field communication) a schimbat modul în care folosim telefonul mobil, deschizând noi posibilități pentru asocierea cu alte dispozitive wireless și folosirea acestuia ca mijloc de plată. Dar spre deosebire de Google/Android, Apple a monopolizat folosirea suportului NFC prezent pe dispozitive cu iOS, blocând accesul dezvoltatorilor interesați să-și lanseze propriile alternative la serviciul Apple Pay.

Și în mod predictibil, această tactică nu este văzută cu ochi buni de autoritățile europene, care și-au exprimat încă de anul trecut îngrijorarea cu privire la acțiunile Apple, susținând că gigantul american a limitat în mod nejustificat accesul la tehnologia sa NFC. Subminați de Apple, dezvoltatorii s-au confruntat cu provocări suplimentare în crearea și oferirea de alternative Apple Pay, cum ar fi Google Wallet, pe iPhone. Autoritățile de reglementare europene au susținut, de asemenea, că aceste limitări au permis companiei să impună Apple Pay utilizatorilor de iPad și iPhone.

Potrivit informațiilor obținute pe surse, Apple este pe cale să deschidă accesul competiției la tehnologia sa de portofel electronic, evitând astfel posibilități taxe antitrust și amenzi usturătoare pregătite în Europa. Momentan, oferta nu a fost acceptată de Comisia Europeană, care încă așteaptă feedbackul principalilor competitori, urmând să ia decizie finală luna viitoare.

Cert este că Apple Pay este doar una dintre caracteristicile iPhone contestate de autoritățile UE. Poate cea mai faimoasă, eliminarea conectorului Lightning în favoarea USB-C a fost până la urmă extinsă la întreg ecosistemul Apple. Un alt motiv de dispută este și aplicația iMesasge, autoritățile europene contestând lipsa de interoperabilitate cu platforme și dispozitive non-Apple.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button