GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Google vs Epic Games – Mă superi, te cumpăr!

Acum câteva luni a luat sfârșit procesul în care Epic Games s-a luat la trântă cu Apple în urma implementării unui sistem de plăți care ocolea taxa percepută de App Store. Și chiar dacă o luptă s-a încheiat, războiul continuă și următorul adversar al companiei care a creat Unreal Engine este Google. Mărul discordiei este altul în acest caz, doar că de data aceasta lucrurile au luat o turnură neașteptată.

În urma disputei cu Epic Games, cei de la Google se pare că au luat în considerare varianta de a cumpăra compania de gaming. CEO-ul Epic, Tim Sweeney a fost însă foarte rapid în a dezminți aceste zvonuri, spunând că nu a fost nici o discuție între cele două companii pe acest subiect.

De ce se ceartă Epic Games cu Google?

Conform documentelor depuse la judecătorie de către reprezentanții Epic Games, s-ar părea că Google deține monopolul platformei Android și încearcă să-și elimine competiția folosindu-se de „dimensiunea, influența și puterea deținută pentru a obține contracte anti-competitive cu parteneri terți”. În plus, compania mai este acuzată și de faptul că listează anumite aplicații în Play Store pentru a stârpi competiția din partea companiilor rivale.

Înainte de lansarea lui Fortnite pe Android, cei de la Google au contactat Epic Games pentru aducerea jocului pe Play Store. La acea vreme, discuțiile au fost purtate între reprezentanții companiei și Mark Rein, Vice-Președinte și co-fondator Epic. În timpul discuțiilor, Google a discutat despre „experiența de a aduce Fortnite pe Android”, a numit modul de descărcare a jocului „abisal” și a susținut asta prin motivația că mulți utilizatori oricum nu-și vor bate capul ca să descarce acest joc.

Toate eforturile au fost întâmpinate cu un răspuns negativ din partea Epic Games, moment în care Google și-a desemnat o echipă de securitate care să colecteze date și aplicații false. În acest fel a descurajat și utilizatorii normali din a mai descărca Fornite direct de pe site-ul dezvoltatorului. Datele au fost mai apoi făcute publice pentru a denigra imaginea celor de la Epic.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button