MORE

Google vrea sa transmita internet 5G prin drone

Daca Elon Musk vrea sa acopere lumea cu sateliti care sa ofere internet gratuit, Google vrea acum sa o faca folosind drone.

Cu ceva timp in urma, Google si-a anuntat intentia de-a folosi baloane pentru a distribui internet in zonele izolate ale lumii, insa acum au inceput sa experimenteze si cu drone.

Numit Project Skybender, aceasta initiativa presupune folosirea unei drone alimentate de energie solara care este echipata cu un transmitator de unde milimetrice pentru internet.

Diferentele dintre undele milimetrice si cele folosite pentru comunicatii celulare sunt foarte mari. Undele milimetrice nu functioneaza pe spectrul deja aglomerat de comunicatiile celulare si au capacitatea de-a transmite un volum de 40 de ori mai mare de date ca LTE. Ar putea fi chiar standardul pe care va fi bazat 5G.

Exista insa o mica problema: undele milimetrice nu pot calatori la fel de departe ca tehnologia folosita in momentul actual. Dar, daca emitatorul ar fi montat pe o drona, sau pe o escadrila de drone, care acopera cerul la atitudini nu foarte mari, atunci sistemul ar putea functiona.

Google a primit aprobarea de la guvern pentru a face teste folosind o astfel de drona solara, numita Solara 50. Experimentele vor continua pana in luna iulie.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button