Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Google vrea sa inlocuiasca SMS-ul

/
/
/

De ani de zile, SMS-ul a fost metoda standard de comunicare pentru telefoanele mobile. Una pentru care utilizatorii sunt taxati, desi telefonul in sine transmite astfel de mesaje non-stop catre retea, cu o frecventa si un volum care face orice mesaj trimis de un om o chestiune aproape neglijabila. Iar acum, Google vrea sa schimbe SMS-ul cu ceva nou, mai avansat si mult mai bun.

Cu ce exact? Cu RCS. Rich Communications Services. Google intentioneaza sa faca acest nou standard de comunicare cel implicit pentru telefoanele care folosesc sistemul de operare Android, fiind acum in discutii cu un numar mare de companii de telecomunicatii pentru a implementa aceasta schimbare.

Si cum difera RCS fata de SMS? Prin mai multe moduri. Spre exemplu, permite mesagerie cu grupuri de persoane, permite afisarea si transferul de fotografii cu rezolutie mare, permite citirea de chitante… aparent, iar pe masura ca este dezvoltat va primi suport pentru apeluri video. RCS va avea suport si pentru standardele anterioare, ca SMS standard si MMS.

Standardul consuma mai multa latime de banda ca un banal mesaj text de cateva caractere, asa ca probabil nu va fi parte din pachete de mesaje nelimitate, decat daca este subventionat de altceva.

Motivul pentru care Google ar dori sa implementeze acest RCS este cel de a combate alte servicii de mesagerie, precum WhatsApp, care au inceput sa capete foarte multe influenta pe piata.

[Gizmodo]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar