MORE

Google vrea patent pe sticla (Glass)

Google GlassCreatorii jocului Candy Crush, King, au incercat sa isi „treaca in cont” cuvantul „Candy”, Apple au incercat „App Store”, Paris Hilton „Is Hot”, iar mai nou, Google incearca sa transforme in marca inregistrata cuvantul „Glass”. Poate, intr-un viitor apropiat, urmeaza o marca inregistrata de la Kandia pentru cuvantul ROM, pentru ca romanii nu se lasa mai prejos, cine stie… Dar hai sa nu fim rautaciosi cu cei de la Google, care incearca sa isi protejeze interesele si brevetele prin aceasta miscare, Google Glass fiind cel mai „hot” si dorit (pretind ei) produs al lor. Google deja au licentiat „Google Glass”, dar doresc sa obtina si drept aditional pentru cuvantul „Glass”, care inseamna sticla. Este ca si cum brutaria din colt doreste sa detina drepturile pentru cuvantul „paine”. Si nu o spunem noi, o spune Biroul de Brevete al Statelor Unite, care are cateva probleme cu cererea celor de la Google. In primul rand, pe langa faptul ca este extrem de posibil sa intre in conflict cu alte marci inregistrate care au in compozitie cuvantul Glass, acesta este oricum in prima instanta un cuvant descriptiv.

Evident ca Google nu este de acord, argumentand ca aceasta marca inregistrata nu ar intra in conflict cu nici un alt produs, mai mult, nu ar crea confuzie intre consumatori, avand in vedere ca Google Glass nu contine sticla si nici nu este un produs atat de comun, un posibil utilizator nu ar confunda o pereche de ochelari inteligenti cu o sticla uzuala. Ramane de vazut cum evolueaza situatia, dar aruncam si noi o intrebare pentru voi: „Sticla Google cum suna?”

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. De acum incolo vom avea geamuri google :)))) cum tragi draperia/perdeaua pac : status facebook / twitter / camera foto :)) / starea vremi :)) . De acum incolo vom vedea filme pe sticla de bere :))

  2. Adio tot ce este Google inafara de youtube,poate nu inteleg eu bine ei vor sa puna patent pe pe cuvantul „glass” sau „sticla” sau pe emblema „GLASS” cu A-ul ala ciudat.Sper ca in viitorul apropiat sa pot manca paine fara drepturi de autor sau alte… :)) O sa trebuiasca sa pun un R sa TM in coltul fiecarui cuvant pe care il scriu si cuvantul acela sa fie link catre cel care il „detine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button