RSS PaginaDeMediaSecuritateTech&ITTelefoane

Google vorbeste despre situatia celor de la Huawei si sfatuieste clientii sa nu instaleze Gmail si YouTube fara serviciile Google

Google sustine ca aplicatiile instalate prin cai neoficiale reprezinta un risc mare de securitate

Google a postat vineri dupa-amiaza un articol menit sa clarifice situatia cu Huawei. Asta se intampla dupa ce anul trecut, guvernul Statelor Unite a interzis companiilor americane sa mai lucreze cu Huawei. Conform Google situatia este inca destul de confuza si multi oameni inca nu stiu care dintre produsele acestora sunt incluse in restrictiile impuse de SUA.

Am continuat sa primim o multime de intrebari legate de dispozitivele Huawei (in general despre modelele noi care se lanseaza chiar acum, dar si despre modelele lansate dupa data de 16 Mai 2019, dar care abia acum ajung in anumite regiuni) si daca aplicatiile si serviciile Google pot fi folosite pe aceste dispozitive. Vrem sa oferim ghiduri clare pentru persoanele care ne pun aceste intrebari importante.

Articolul contine unele dintre cele mai directe comentarii ale Google referitoare la situatia cu Huawei. Compania a incercat sa ocoleasca discutia referitoare la Huawei si daca aceasta companie reprezinta un risc pentru securitatea Statelor Unite ale Americii. Un subiect pe care agentiile si oamenii politici au insistat foarte mult.

Huawei restricție

Ne concentram asupra securitatii utilizatorilor Google de pe milioanele de dispozitive Huawei din intreaga lume. Am continuat sa lucram alaturi de Huawei, in termeni legali, pentru a furniza in continuare update-uri de securitate si actualizari pentru aplicatiile si serviciile Google de pe dispozitivele existente si vom continua sa facem asta atata timp ca va fi permis prin lege.

Tristan Ostrowski, Legal Director pentru Android si Google Play

Dispozitivele Huawei lansate inainte de 16 Mai 2019 vor continua sa primeasca update-uri momentan. Din pacate, nimic ce a fost lansat dupa aceasta data nu este considerat ca si dispozitiv certificat de Google, intrucat acestia nu au putut sa le supuna testelor riguroase de securitate sau sa le doteze cu software-ul Google Play Protect care poate detecta daca hardware-ul a fost compromis.

Google are insa un avertisment pentru clientii cu produse Huawei noi: acestia nu ar trebui sa incerce sa instaleze Gmail, YouTube, Play Store sau alte softuri Google pe dispozitive care nu au fost certificate de companie. Daca faceti asta, nimeni nu va poate garanta siguranta datelor.

Mate 30 Pro Google Play

Google este baiatul bun in toata aceasta disputa dintre SUA si gigantul chinez si incearca sa evite orice implicatie politica. In acelasi timp, nu sustin nici utilizatorii care incearca sa foloseasca rute alternative pentru a capata acces la aplicatiile Google. Cred ca vorbesc in numele tuturor cand spun ca toata aceasta lupta politica nu face decat sa afecteze utilizatorii, iar faptul ca America nu vrea ca Huawei sa aiba acces la ei pe continent nu ar fi trebuit sa afecteze restul lumii. Ar fi trebuit mai de graba sa vedem un ban fata de dispozitivele Huawei in Statele Unite, in timp ce restul tarilor ar fi avut libertatea sa aleaga ce vor sa faca in aceasta privinta. Dar hei, se pare ca sunt chestiuni care nu tin de utilizator, ci doar de interese politice.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button