TECHRSS PaginaDeMediaTech&IT

Google verifică acum autenticitatea imaginilor

Să sperăm că se va termina cu bine

Dacă folosiți internetul de ceva vreme, cu siguranță știți că este plin de informații false, multe livrate sub forma unor imagini. Unele sunt pur și simplu făcute pentru amuzament, ca acel gif cu un pinguin care îl pleznește pe altul peste ceafă. Un clasic. Altele sunt menite să stârnească război civil.

Google va încerca să adreseze de acum înainte această problemă. Imaginile care apar pe Image Search vor fi trecute printr-un proces de cercetare pentru a verifica dacă nu cumva sunt făcături ordinare gândite să destabilizeze suveranitatea unei națiuni.

Sistemul folosit pentru a verifica imaginile va implica apelarea la entități terțe ce se ocupă cu verificarea lucrurilor în general, așa că precizia nu va depinde de Google în sine, ceva ce nu este tocmai un lucru rău. La urma urmei, sistemul de Content ID de la Youtube ține 100% de Google și știm cu toții ce coșmar poate fi.

Această inițiativă ridică, totuși, o întrebare destul de bună. Ar trebui să aibă Google puterea de a decide ce este adevărat în locul tău? Nu.

Dar nu trebuie să fii „arbitrul suprem al adevărului” ca să poți să spui că o minciună ordinară este o minciună ordinară.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button