MORE

Google va vinde primele telefoane modulare Ara in Puerto Rico

Primele smartphone-uri modulare din generatia Project Ara vor fi vandute de Google in Puerto Rico, teritoriu american din nord-estul Caraibelor. Engadget.com spune ca aceste telefoane vor fi gasite in celebrele „rulote de  mancare”, care se plimba in lungul si-n latul celei mai mari insule din arhipelag. Rulotele vor fi dotate cu imprimante 3D si imprimante „dye sublimation” la care iti poti personaliza telefonul dupa cum doresti, chiar acolo, pe loc, iar daca ai cumparat deja un astfel de aparat si vrei sa-i schimbi componentele, poti cumpara un kit special tot de aici.

Telefonul va veni intr-o cutie compartimentata (asemenea caserolelor de mancare) – in fiecare compartiment aflandu-se cate o componenta a aparatului, iar ambalajul va avea piese glisante si mobile care-ti vor arata cum se potrivesc modulele in spatiile lor de pe telefon. Arhipelagul Puerto Rico a fost ales de Google din mai multe considerente. In primul rand, s-a dovedit un vad extrem de bun pentru testarea celui mai asteptat telefon modular din lume, mai ales ca zona este bine conectata la trendurile pietei si se bucura de un sistem de comert liber care permite oricarui utilizator sa-si procure componentele de care are nevoie din orice colt al Globului. Paul Eremenko, seful Proiectului Ara, spune ca aici exista o deschidere foarte mare catre terminalele „entry-level”, acestea inregistrand vanzari uriase.

Dar probabil ca cel mai important aspect este ca sistemul de comunicatii din Puerto Rico se afla sub jurisdictia Comisiei Federale de Comunicatii a Statelor Unite, ceea ce inseamna ca demersul Google va fi un adevarat test de piata pentru SUA. Primele modele care vor fi folosite de Google in programul-pilot din Puerto Rico sunt Open Mobile si Claro, ambele oferind acoperire LTE 4G, in plus fata de 3G. Compania nu a anuntat cand vor sosi primele telefoane la destinatie. Project Ara, care a fost lansat anul trecut, consta in terminale modulare pe care utilizatorii si le pot modifica dupa bunul plac si… dupa adancimea buzunarului. Daca vrei boxe mai puternice le poti inlocui singur-singurel, fara sa apelezi la un serviciu specializat. Daca vrei o camera mai performanta, o scoti pe cea existenta din telefonul tau si o montezi pe cea noua printr-o simpla glisare.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button