CommunityMOREȘtiri IT

Google vă permite acum să ștergeți automat istoricul locațiilor

Se pare că cei de la Google chiar își țin promisiunea de a vă permite să ștergeți automat datele despre activitate și locație. Compania a început să ofere publicului larg instrumente de ștergere a istoricului locațiilor în Android și iOS, oferindu-vă o modalitate relativ simplă de a limita domeniul de urmărire a locației. Aveți posibilitatea să alegeți între ștergerea datelor după 3 sau 18 luni. Cu toate acestea, rămân însă informații pe care probabil nu doriți ca cei de la Google sau alții să le vadă.

Aceste instrumente nu au aceeași funcționalitate pentru datele aplicațiilor și a activităților desfășurate pe web. Pentru a șterge acest istoric va trebui să mai așteptați câteva săptămâni.

Chiar și așa, acest lucru ar putea fi liniștitor pentru cei care tot vor să se folosească de serviciile Google, dar ar prefera ca datele lor să nu fie permanent disponibile pe acolo. Sigur, tot le-ar putea șterge manual, dar lenea este mare, iar de dragul unor aplicații convenabile mulți oameni vor abandona orice noțiune de intimitate sau de securitate a datelor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button