SecuritateTECHTech&IT

Google+ va fi închis și mai devreme

În toamna acestui Google a dezvăluit o problemă de securitate a rețelei de socializare Google+. Una care a expus informațiile private ale unui număr mare de utilizatori.

Google a decis să înceapă procedura pentru închiderea serviciului, din moment ce oricum nu era folosit de prea multă lume. Evenimentul trebuia să aibă loc în luna august, dar va sosi ceva mai devreme, în aprilie, pentru că a fost o nouă scurgere de informații.

Acest nou incident a expus datele a 52 de milioane de utilizatori. Nu este vorba tocmai de lucruri foarte grave, cum ar fi parole sau date bancare, ci lucruri precum adrese de e-mail, ocupație, vârstă, nume, care nu ar fi fost publice decât dacă utilizatorul ar fi ales asta în mod expres.

Pentru a preveni astfel de incidente pe parcurs, în următoarele 90 de zile vor fi închise toate API-urile asociate lui Google+ care pot accesa în vreun fel informațiile utilizatorilor, iar în aprilie 2019 serviciul dedicat publicului va fi închis permanent.

Astfel va lua sfârșit odiseea.

Cu ani și ani de zile în urmă, Google încerca să creeze propria rețea de socializare și a scornit Google+. Când popularitatea sa s-a dovedit a fi la nivelul unui Myspace contemporan, a forțat toți utilizatorii de Youtube să își facă un cont de Google+. Dar nici asta nu a funcționat.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button