Tech&ITSecuritate

Google va cumpăra Mandiant, compania dedicată securității cibernetice, pentru 5.4 miliarde de dolari

Google începe să revină la hobby-ul pe care-l practică și giganți ca Microsoft: achizițiile altor companii. Astăzi, dezvoltatorul a anunțat că a semnat un contract pentru achiziția Mandiant, un nume important în domeniul securității cibernetice. Înțelegerea s-a realizat pentru suma de 5.4 miliarde de dolari, iar odată ce lucrurile vor deveni oficiale, Mandiant va fi integrat în divizia Cloud pentru ca Google să se poată asigura că serviciile de stocare vor beneficia de securitate end-to-end sporită.

Consolidarea nivelului de securitate este necesar pentru serviciile cloud puse la dispoziția clienților din sfera business-ului. Asta înseamnă că Google Cloud este folosit de companii importante, cum ar fi Spotify, Snapchat, Etsy sau Discord, iar dacă vă mai amintiți, pana din 2021 a afectat în mod direct serviciile de genul. Kevin Mandia, președintele Mandiant, spune că această achiziție „va ajuta organizațiile să-și gestioneze și să-și configureze amalgamul complex de produse de securitate într-un mod efectiv și constant”.

Google vede avantajele acestei afaceri

Poate că Mandiant nu e un nume la care să te gândești prea des, dar ea e una din companiile care intervin atunci când platforma ta preferată este picată. Ea colaborează cu T-Mobile dar și cu bănci importante și guverne din întreaga lume, iar achiziția lor de către Google este un „atac-surpriză”. De ce? Pentru că veștile cu pricina sosesc la doar o lună după ce Bloomberg menționease că însuși Microsoft ar fi interesat să achiziționeze Mandiant. Microsoft a declarat la vremea aceea că orice achiziție de acest fel ar fi oferit informații și avantaje prețioase din domeniul securității cibernetice.

Chiar și așa, Microsoft s-a răzgândit și s-a retras din negocieri. Dar uite că Google este ferm convins că o astfel de mișcare este un pas înțelept. De asemenea, aceasta este a doua cea mai scumpă achiziție a Google, după ce ascesta a cumpărat Motorola pentru aproape 13 miliarde de dolari.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button