
Anul acesta Youtube a fost lovit de două incidente care au dus la foarte multe probleme pentru creatorii săi de conținut.
În primăvară a fost primul Adpocalypse, când un număr mare de companii și-au retras reclamele de pe serviciu, deoarece exista suspiciunea că aceste reclame erau afișate alături de clipuri video care promovau extremismul sau terorismul. Aceste companii au cerut schimbări la modul în care reclamele erau atribuite, asta deși existau suficiente unelte care să permită țintirea precisă a fiecărui sector posibil dintr-o demografică. Rezultatul a fost implementarea unui nou sistem de monetizare, prin care mulți utilizatori s-au trezit cu temutul semn galben, care indică foarte vag că nu pot să monetizeze conținutul lor.
Apoi, luna trecută companiile a căror reclame apar pe Youtube au ajuns la concluzia că o reclamele lor mai sunt afișate și pe clipuri video foarte deranjante care au ca țintă copii sau au copii în rolul principal. Aceste clipuri există pe Youtube de ani de zile, dar până acum compania nu avea nici un fel de interes financiar în a limita impactul lor.
Așa că pentru a putea adresa problema mai bine, până ce Google va construi un algoritm care se va ocupa de totul cu aceeași de finețe de baros ca fiecare alt algoritm de pe Youtube, compania va mări numărul de moderatori pe care îi are la zece mii pe parcursul anului viitor.
Conform statisticilor anunțate, moderatorii care lucrează acum la companie au trecut prin două milioane de clipuri video raportate pentru extremism sau violență din luna iunie și până acum. Implicarea umană cu siguranță va ajuta la scăderea numărului de incidente în care clipuri fără conținut inadecvat este interzis, dar algoritmii foarte ineficienți ai companiei vor continua să fie factorul decisiv. Așa că foarte probabil creatorii de conținut nefavorizați de companie, precum marile rețele de televiziune americane, vor avea în continuare de suferit. Din păcate pentru ei, alternative monetizabile nu prea există, alternative precum VidMe având tendința să dispară de pe piață foarte rapid.