PC

Google Uptime face ce făcea Yahoo Messenger acum 10 ani

Angajații Google sunt încurajați să își petreacă 20% din timp lucrând la proiectele proprii, iar cei de la incubatorul Area 120 au lucrat la o aplicație numit Uptime.

Ce e Uptime? Premiza pentru o glumă bună în engleză, dar pe lângă asta, este o aplicație care permite privirea socială a clipurilor de Youtube. Dacă această definiție vi se pare stranie și înspăimântătoare, poate n-ar trebui să puneți mâna pe torțe și furci deocamdată.

Atunci când folosiți Uptime veți vedea la ce clipuri de Youtube se uită toți prietenii voștri prin Uptime și puteți să urmăriți același clip simultan, la fel ca la Yahoo Messenger acum un deceniu. Dar există și câteva funcții adiționale. Spre exemplu, puteți să spamați ecranul cu iconițe ca la Facebook și apăsarea pe ecran va duce la o explozie de stele… nu știu de ce, nu înțeleg conceptu, nu voi încerca să îl explic.

Mai puteți lăsa și reacții, cum ar fi emoticoane sau mesaje, care vor fi salvate și vor fi apoi vizualizate de cei care urmăresc clipurile mai târziu.

Partea bună la Uptime este că nu poți să îți pândești prietenii care doar stau pe Youtube și se uită la lucruri, vor trebui să folosească și ei aplicația pentru activitățile de „stalkerit”.

Aplicația este momentan disponibilă doar pentru iOS. Dar cumva n-au existat suficiente resurse în întregul Alphabet pentru a ține Google Talk în funcțiune.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button