Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Google trece la energie verde de anul viitor

/
/
/

Google și-a stabilit un obiectiv foarte mare pentru anul 2017, cel de-a folos numai surse de energie ecologice pentru alimentarea întregii sale operațiuni.

Nu este vorba doar de birourile pe care le are răsfirate pe mapamond, astfel probabil ar scăpa ușor, alimentând ecologic sediul din Irlanda și prefăcându-se că celelalte din Europa nu există. Google, și de altfel întregul Alphabet, va fi de la finalul anului viitor o povară mai mică asupra mediului înconjurător. Toate centrele de date în care operează serverele folosite pentru motorul de căutare, e-mail și fiecare alt serviciu Google va fi alimentat de energie solară sau eoliană.

Compania nu face asta doar pentru a contribui la ameliorarea problemelor climatice preconizate, dar și pentru că este mai ieftin. Prețul pentru acest gen de energie nu prea va avea fluctuații mari din cauza resursei prime, decât dacă apare vreo iarnă nucleară care să blocheze soarele, sau cumva vântul încetează. În ambele situații vom avea probleme mai mari să ne facem griji decât că nu merge Google.

Compania va încerca pe viitor să facă și contracte pentru hidro-energie cu impact scăzut, combustibil de tipul bio-masă, energie nucleară și chiar energie generată prin ardere tradițională, atât timp cât are emisii scăzute de carbon.

[Ars Technica]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar