PC

Google trebuie să predea e-mail-urile voastre FBI-ului… dar pirateria nu mai pare a fi furt

Google și toți cei care folosesc e-mail au primit o veste destul de nefericită zilele trecute.

Un judecător din Philadelphia a decis să acorde FBI-ului dreptul de-a transfera e-mail-uri de pe servere Google alate în afara SUA pentru a fi studiate. Cazul în care autoritățile au primit această putere implica cercetare de fraudă, dar fiind vorba de o putere inimaginabil de abuzabilă, puteți fi siguri că va fi refolosită ca pe bandă rulantă. Google a decis să facă apel la decizie, din moment ce Microsoft a trecut recent printr-un proces similar prin care a putut să păstreze datele clienților săi în siguranță.

Faptul că decizia a fost luată în primul rând este puțin cam ridicol, deoarece se bazează pe argumente legale care contrazic decenii întregi de decizii și ar cam călca în picioare puterea organizațiilor de media semi-malefice și complet malefice. Mai exact, argumentul a fost că simpla copierea și analizare a acestor e-mail-uri nu reprezintă o interferență însemnată în „interesul posesor” al proprietarului contului. La urma urmei, e-mail-ul de origine nu este pierdut. Iar din moment ce încălcarea dreptului la intimitate este încălcat în SUA, unde este legal, nu prea constituie o încălcare a drepturilor la intimitate.

Practic, acest argument face pirateria de software sau de media să nu mai fie furt, ci doar încălcare de copyright. Iar asta nu prea are cum să ducă la miliardele de dolari în pierderi tot raportate de diverse companii, din moment ce n-ai cum să dovedești pierderea atunci când nici măcar nu este vorba de furt.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button